בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30? כך תגדילו את סיכוייכם להתקבל לאקדמיה

בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30? שערי האקדמיה פתוחים גם עבורכם!

רבים סבורים כי בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 לא יכולים להתקבל ללימודים אקדמיים, וכך נמנעות מהם אפשרויות לקידום הקריירה, וגישה למשרות המציעות שכר גבוה יותר. בשורות הבאות נראה כי ההיפך הוא הנכון. שערי האקדמיה פתוחים גם בגילאים מאוחרים יותר, ותעודת בגרות חלקית אינה חייבת להיות מכשול בדרך אל התואר הנכסף. גם בעלי תעודת בגרות חלקית בגילאי 30 ומעלה יכולים לרכוש השכלה גבוהה.

משלימים תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 בסמסטר אחד בלבד

על מנת להתקבל ללימודים באוניברסיטאות בישראל יש לעמוד בתנאי קבלה. אחד מתנאי הקבלה הנהוגים ברוב המכריע של המוסדות להשכלה גבוהה בישראל הוא תעודת בגרות מלאה. יחד עם זאת, כדאי וחשוב לדעת כי מועמדים בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 המעוניינים להתקבל לאוניברסיטה יכולים לשפר את סיכויי הקבלה שלהם בעזרת תוכנית 30+ (מכינת 30+).

התוכנית נוצרה על מנת לעודד רכישת השכלה גבוהה גם בגילאים מאוחרים יותר, ומיועדת עבור מועמדים בגילאי 30, 40, 50 ומעלה, בעלי 12 שנות לימוד. הייחודיות של תוכנית זו טמונה בכך שהיא מאפשרת לבעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30, או בעלי 12 שנות לימוד, לקבל ממוצע חלופי לבגרות ב-4 חודשים, כלומר: בסמסטר אקדמי אחד בלבד!

למידע נוסף על אודות המכינה לבעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 באוניברסיטת בר-אילן
הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486

מאחר שתוכנית זו פותחה באופן מיוחד עבור בני 30, 40, 50 ומעלה היא לוקחת בחשבון את אורח החיים בגילאים אלו. לכן מערכת השעות של התוכנית מאפשרת לשלב עבודה, משפחה וקריירה תוך כדי הלימודים.

התוכנית מסייעת לשפר באופן משמעותי את נתוני הקבלה לקראת לימודי תואר ראשון באוניברסיטת בר אילן,  והממוצע בתעודת הגמר של התוכנית מחליף את ממוצע ציוני תעודת הבגרות.

לימודים אקדמיים בגיל 30 ומעלה? – זה אפשרי!

התפיסה לגבי לימודים בגילאי 30+ שונה לחלוטין מכפי שהייתה בעבר. העלייה בתוחלת החיים, הנורמות החברתיות ואורח החיים המודרני גרמו לכך שגיל 30 הוא רק ההתחלה. נוהגים לומר- "30 הוא ה-20 החדש", והמשפט הזה נכון במיוחד בהקשר של לימודים אקדמיים. כיום בגילאי 20 ומעלה-  אחרי הצבא והשירות הלאומי נוסעים לטייל בעולם. המשפחה והילדים כבר מגיעים בגילאים יותר מאוחרים ובגיל 30 גם הקריירה עוד לא הגיעה לשיאה. גם בגילאי 40, 50 ו-60, קיימת שאיפה להמשיך ללמוד ולהתפתח, לשנות כיווני תעסוקה ולהרחיב את מעגל הכישורים והיכולות. כך שאף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד!

בנוסף, במכינה לבני 30 ומעלה הסטודנטים רוכשים את כל הכלים הנדרשים להתמודדות עם לימודים אקדמיים גבוהים, כך שמדובר בהזדמנות נהדרת עבור מועמדים בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 המעוניינים להגדיל את סיכויי הקבלה שלהם לאוניברסיטה.

מכינה לבעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30 באוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן מקיימת מזה מספר שנים תוכנית מכינה ממוקדת עבור מועמדים בעלי תעודת בגרות חלקית מעל גיל 30. המכינה קצרה ונלמדת במהלך סמסטר אחד (4 חודשים בלבד). הלימודים עצמם נוחים ומתקיימים פעמיים בשבוע – לימודי ערב ביום חול ולימודי בוקר בימי שישי, כך שניתן לשלב עבודה עם לימודים. השיעורים נערכים באווירה נעימה, בסביבה מכילה ותומכת ובסטנדרטים אקדמיים גבוהים.

בוגרי תוכנית 30+ (מכינה 30+) באוניברסיטת בר-אילן יכולים להשתלב בתוכניות לימודים לתואר ראשון בפקולטות למדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי היהדות (למעט תארים הדורשים מתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד ומעלה), ובכפוף לתנאי הקבלה הנוספים של כל מחלקה – ראיון אישי, מבחן אמיר/אמירם, מבחן יע"ל וכו'.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486

(במידה ואין מענה, שלחו הודעה דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם)