לימודים מעל גיל 40

אם עברתם את גיל 40 ואתם חושבים על כיוון מקצועי ו/או תעסוקתי חדש, אוניברסיטת בר אילן נותנת מענה גם לאנשים בוגרים ובעלי ניסיון תעסוקתי, אשר מבקשים לחשב מסלול מחדש באמצע החיים, הן על מנת לצאת לדרך תעסוקתית חדשה והן על מנת לרכוש כלים להתקדמות בתחום העיסוק הקיים.

אם אתם בני 40 ומעלה ומעוניינים ללמוד תואר ראשון ללא בגרות, הגעתם למקום הנכון. המערך לתוכניות ייעודיות באוניברסיטת בר אילן מקיים את "תוכנית 30+" (מכינה 30+), המיועדת לאנשים בעלי 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות מעל גיל 40, שמעוניינים ללמוד לתואר ראשון בבר אילן או במוסדות אקדמיים אחרים המכירים בתעודת תוכנית 30+.

הלימודים בתוכנית 30+ אורכים ארבעה חודשים, אשר בסיומם מקבלים תעודה המאפשרת להתקבל ללימודי תואר ראשון ללא בגרות.

לימודים מעל גיל 40 אינם עניין של מה בכך, אלא דורשים מאמץ כלכלי גדול, מסלול המשתלב עם עבודה קיימת שאינו פוגע בפרנסה ובניית הרגלי למידה מחדש, ולעתים אף מאפס. בשל קוצר הזמן והמגבלות לבניית מסלול הלימודים, למוסד האקדמי חשיבות גבוהה, שכן נדרש ניצול זמן אופטימלי ומתן כלים ישימים לסטודנט להפקת תועלת אישית וכלכלית.

לימודים מעל גיל 40 לצורך הסבת מקצוע

הצורך בשינוי המנקר לא אחת באנשים הנושקים לגיל הארבעים או חוצים אותו אף זכה לכינוי רשמי: "משבר גיל הארבעים". בפועל, לא תמיד מדובר במשבר, כי אם בהבנה כי השנים שעברו אינן חוזרות ויש לנצל את אלה שנותרו בצורה הטובה ביותר, הן ברמה האישית והן ברמה התעסוקתית.

הצורך בהסבת מקצוע מגיע לרוב מאחת משתי סיבות:

• חוסר סיפוק אישי
  • רצון לשדרוג כלכלי

המאה העשרים ואחת הולידה ערב רב של מקצועות חדשים שלא היו קיימים בעבר, ורבים בוחרים להשקיע זמן ומשאבים כלכליים במסלול לימודים מותאם, במטרה לייצר שינוי במציאות התעסוקתית והאישית.

השינוי יכול למשוך ממקצוע אקדמי מבוקש לתשוקת הלב (רואה חשבון המבקש להיות שף קונדיטור) או לחילופין ממקצוע מעשי שאינו דורש השכלה למקצוע בעל דרישות ותעודות אקדמאיות, כמו גם יכולת ביטוי של יכולות אישיות (נציג שירות ומכירה הבוחר בלימודי מנהל עסקים וניהול מערכות מידע ושירות). לעתים נמצא קשר בין המקצוע הקיים למקצוע המוסב, ולעתים לא יהיה קשר בניהם כלל, כאשר מסלולי לימודים מעל גיל 40 קיימים לאלה ולאלה.

ייעוץ והכוונה ללימודים מעל גיל 40

בבחירה של מקצוע לחיים, ובוודאי ביציאה לדרך חדשה, מומלץ ללמוד, להתעדכן ולהיוועץ במטרה להכיר את האפשרויות השונות הקיימות בשוק, את המסלולים המגוונים הממתינים במוסדות האקדמיה ובעיקר במטרה ליצור את ההתאמה האישית.

קיים שוני בין פונים אשר הם בעלי עסקים פעילים המבקשים לרכוש כלים ישימים לניהול והצמחת העסק והארגון, לפועלים ועובדים בתפקידי קצה המעוניינים בהשכלה כקרש קפיצה וחילוץ מחיים של עבודה פיזית ושכר מינימום, לאלה המחפשים הסבת מקצוע המיועדת לצורכי הנפש והעניין האישי. הכוונה אישית על ידי יועץ לימודים תסייע גם בהיכרות עם דרישות המסלולים השונים, הצורך במכינות והשלמות ובניית המסלול המתאים באופן היעיל ביותר.

תוכנית 30+ (מכינה 30+) של אוניברסיטת בר אילן, מיועדת לאלה ולאחרים, לרבות תוכנית מכינה ייעודית לחסרי תעודת בגרות (או בעלי תעודת בגרות בעלי ציונים שאינם מספקים) בדרך אל התואר הראשון, לבניית העתיד ו/או להסבה מקצועית.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת פרטים נוספים אודות לימודים מעל גיל 40 ותואר ראשון ללא בגרות, דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-7384486