מכינה 30+ (תוכנית 30+)

נפתחה ההרשמה למכינת 30+ - סמסטר קיץ

המכינה תתקיים בתאריכים 17/5/24 - 30/8/24 (לא כולל בחינות)

להרשמה - לחצ/י כאן

לשיחת ייעוץ וקבלת פרטים - לחצ/י כאן

קהל הידע לתוכנית 30+ (מכינה 30+):
מועמדים בני 30 ומעלה בעלי 12 שנות לימוד, המעוניינים להתקבל ללימודי תואר ראשון, ואינם עומדים בתנאי הקבלה לתואר (חסרי בגרות, ממוצע בגרות נמוך וכד').

מטרת המכינה:
תעודת המכינה מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן.

תאריכי המכינה:  17/5/24 - 30/8/24 לא כולל בחינות (4 חודשים, סמסטר אחד)
המכינה נפתחת בשלושה מחזורי לימוד: סמסטר א', סמסטר ב' וסמסטר קיץ.
* בעקבות מלחמת "חרבות ברזל", יתקיימו בשנת תשפ"ד שני סמסטרים בלבד- סמסטר א' וסמסטר קיץ.

לתוכנית הלימודים

תנאי קבלה וסדרי רישום

סיום לימודים במכינה וקבלה לתואר

הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר לפרטים נוספים בנושא מכינה 30+ ולימודים ללא בגרות מעל גיל 30 דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486 (במידה ואין מענה, שלחו הודעה דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם).

אם אתם מעל גיל 30, ללא בגרות, וחולמים על לימודים לתואר ראשון, הגעתם למקום הנכון.

אוניברסיטת בר אילן מקיימת תוכנית 30+ (מכינה 30+) המיועדת לאנשים בעלי 12 שנות לימוד מעל גיל 30 ללא תעודת בגרות, אשר מעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטת בר אילן או במוסדות אקדמיים אחרים המכירים בתעודת תוכנית 30+ (מכינה 30+).

מטרת תוכנית 30+ (מכינה 30+):

• פתיחת שערי האקדמיה לבני 30+.
  • בתום התכנית, הסטודנט מקבל גיליון ציונים, המהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ראשון בבר אילן.
  • הקניית כלים להתמודדות עם לימודים אקדמיים (במסגרת התכנית נלמדים 2 קורסים אקדמיים).

קהל יעד:

בוגרי תוכנית 30+  יוכלו להשתלב בלימודים לתואר ראשון ללא בגרות בפקולטות של: מדעי החברה, מדעי הרוח ומדעי היהדות (* למעט תארים שמבקשים מתמטיקה ברמת 4 יח"ל ומעלה), בכפוף לדרישות המחלקה הרלוונטית.

בדיקת תנאי הקבלה למחלקות האוניברסיטה (הממוצע הנדרש בתוכנית 30+, ודרישות הקבלה הנוספות כגון: אמיר"ם / פסיכומטרי וכו') והתאמת תוכנית 30+ (מכינה 30+) ללימודי המשך לתואר ראשון הינה באחריות התלמיד.

יש לציין כי תוכנית 30+ מתאימה לאנשים בכל הגילאים מעל 30, כולל גילאי 40, 50 ומעלה.

תנאי הקבלה לתוכנית 30+ (מכינה 30+):

• גיל 30 ומעלה
  • 12 שנות לימודים
  • ללא זכאות לתעודת בגרות או בעלי תעודת בגרות בממוצע נמוך

* מועמדים שלמדו ונבחנו בתיכון בשפה שאינה עברית, נדרשים
   לציון 84 לפחות בבחינת יע"ל.

* מועמדים שאינם עומדים בדרישות הקבלה, יוכלו להגיש בקשה לוועדת חריגים.

משך תוכנית 30+ (מכינה 30+):

כ- 4 חודשים (לא כולל מועדי בחינות), כאשר הלימודים מתקיימים פעמיים בשבוע:

ימי שני - בין השעות 16:00 - 22:00

ימי שישי - בין השעות 8:00 - 14:00

במהלך השנה נפתחים שלושה מחזורי לימוד של תוכנית 30+ (מכינה 30+) עבור תלמידים ללא בגרות מעל גיל 30: סמסטר א', סמסטר ב' וסמסטר קיץ.

סמסטר א' - בין חודשים אוקטובר - פברואר

סמסטר ב' - בין חודשים פברואר - יוני

סמסטר קיץ - בין חודשים מאי - אוגוסט

עלות תוכנית 30+ (מכינה 30+):

5,800 ש"ח שכר לימוד + 248 ש"ח דמי רישום + 313 ש"ח דמי אבטחה

להרשמה לתוכנית 30+ לחץ כאן

לידיעתכם, במסגרת ה"מדור לתוכניות מובנות ולימודי תעודה", וכן ה"מדור לזרועות הביטחון" באוניברסיטת בר אילן, ישנן מס' תוכניות לימודים לתואר ראשון- B.A רב תחומי במדעי החברה, המתמקדות בנושאים שונים ומתאימות גם לתלמידים מעל גיל 30 ללא בגרות, שסיימו את לימודי תוכנית 30+ (מכינה 30+).

ניתן לקרוא על התוכניות באתרי המדורים:

המדור לתוכניות מובנות (ינשופים, יהלום, חץ, רום, חכ"ם)

המדור לזרועות הביטחון (צופן, ניצבים, משאבי אנוש, מגן)

תוכניות הלימודים הללו מתאימות לאנשים עובדים מעל גיל 30 ללא בגרות ורובן נלמדות בשעות הערב וביום שישי בבוקר.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו  קשר לקבלת פרטים נוספים בנושא מכינה 30+ ולימודים ללא בגרות מעל גיל 30 דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-7384486 (במידה ואין מענה, שלחו הודעה דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם).